FIFA houdt wereldranglijst aan bij loting WK 2018

De FIFA heeft aangekondigd de wereldranglijst te gaan gebruiken bij het bepalen van de reekshoofden bij de loting voor het WK 2018 in Rusland. Daar waar de wereldvoetbalbond voor het WK van 2014 in Brazilië nog gebruik maakte van een zeer gecompliceerd lotingsysteem, wordt er nu dus gebruik gemaakt van de actuele FIFA ranglijst.

Hoe werkt de loting?

loting wk 2018 in RuslandAlle 32 deelnemers zullen verdeeld worden over 4 potten, POT1, POT2, POT3 en POT4. Gastland Rusland en de 7 hoogst genoteerde landen op de FIFA ranglijst, gemeten op 16 oktober 2017, zullen in POT1 terecht komen. Zo zullen ook de andere potten ingedeeld worden. De regel dat twee landen van hetzelfde continent niet bij elkaar in de groep kunnen komen, blijft gehandhaafd. Dit geldt overigens niet voor de Europese (UEFA) landen.

Goed nieuws voor Rode Duivels

Dit lijkt goed nieuws te zijn voor de Rode Duivels, aangezien de Belgen op dit moment nummer 5 staan op de wereldranglijst met nog twee wedstrijden te gaan. Dus het lijkt erop dat de Rode Duivels in POT1 zullen zitten tijdens de WK loting.

Plaats een reactie