Favorieten WK 2018

Geschreven door on 6 juni 2018

Wie zijn de favorieten voor de titel van het WK 2018 in Rusland? We bespreken hier een aantal favorieten vanuit verschillende invalshoeken, zoals de actuele FIFA ranking, quoteringen van bookmakers, resultaten uit het verleden en ‘gewoon’ het gevoel.

Favorieten voor WK 2018 aan de hand van de FIFA Ranglijst

Als we kijken naar de actuele ranking van de FIFA ranglijst dan komen we op de volgende favorieten:

 1. Duitsland
 2. Brazilië
 3. België
 4. Portugal
 5. Argentinië
 6. Zwitserland
 7. Frankrijk
 8. Spanje

favorieten wk 2018 fifa ranking

Duitsland staat op de FIFA ranking stijf bovenaan, dus is als we dit lijstje gebruiken, de grote favoriet voor de titel. Tevens is Duitsland de regerend Wereldkampioen. Opvallend is de hoge notering van België op plek 3, die door de bookmakers (zie hieronder) niet in de top 3 valt.

Favorieten voor het WK 2018 aan de hand van bookmakers

favorieten wk 2018 quoteringen bookmakers

Volgens de quoteringen van een van de grootste bookmakers is niet Duitsland, maar Brazilië favoriet voor de titel. Wanneer je daar nu je geld op Brazilië zou zetten, krijg je 5 keer je inzet terug. Voor Duitsland zou je 5,5 keer je geld terugkrijgen. Mocht België wereldkampioen worden, zou maar liefst 12 keer je inzet terug krijgen.

Verder ontlopen Frankrijk en Spanje elkaar niet echt qua odds met 7 en 7,5. In Portugal, toch Europees Kampioen, heeft de bookmaker niet ze heel veel vertrouwen: wanneer zij het WK 2018 zouden winnen, krijg je 28 keer je inleg.

Favorieten bepalen aan de hand van historie

Als we puur kijken naar de historie van de gewonnen WK’s zien we het volgende:

#LandAantal gewonnen WK's
1Brazilië5
2Duitsland4
3Italië4
4Uruguay2
5Argentinië2
6Engeland1
7Spanje1
8Frankrijk1

Aan de hand van bovenstaande tabel zou je Brazilië, net als de bookmakers, als favoriet voor het WK 2018 kunnen beschouwen. Duitsland volgt als tweede favoriet met een Wereldtitel minder.

Favorieten bepalen aan de hand van sentiment

Als laatste hebben we natuurlijk nog onze gezonde verstand. Aspecten als vorm van de dag, selectiebeleid, sfeer binnen een selectie, zelfvertrouwen, ‘alles op zijn plaats’ vallen en nog talloze andere aspecten kunnen bepalend zijn voor het verloop van het toernooi.

Wanneer je zelf kijkt naar de definitieve selecties, voorbereiding en andere aspecten dan kan je voor je zelf favorieten bepalen. Makkelijk is dat echter niet, wij hebben eerlijk gezegd nog geen duidelijke favoriet.

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

4 Reacties

  Reageer op dit artikel

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *