Dick Advocaat als bondscoach naar WK 2018?

Geschreven door on 26 april 2017

Kan Dick Advocaat Oranje naar het WK 2018 leiden?

Het lijkt erop dat de KNVB nog maar één geschikte kandidaat overheeft voor de functie als bondscoach van het Nederlands Elftal: Dick Advocaat. De geboren Hagenees stond al hoog op het lijstje van de KNVB, maar lijkt na het afhaken van Henk Ten Cate kandidaat nummer één te zijn. Dat Advocaat vorig jaar al na drie maanden na zijn aanstelling als assistent-trainer Oranje verliet voor een lucratief contract in Turkije lijkt de KNVB niet te deren.

Dick Advocaat heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen bij Fenerbahçe, dus de weg lijkt vrij voor de Kleine Generaal

Henk Ten Cate stopt onderhandelingen

Henk Ten Cate was tot aan gisteren nog in de race om ook bondscoach te worden, maar staakte zelf de onderhandelingen met de KNVB. “De baan van bondscoach van het Nederlands elftal is mij maandagavond toegezegd. Maar uiteindelijk heb ik besloten dat niet te doen”, vertelde Ten Cate aan De Telegraaf. “Als je zo’n verantwoordelijke baan aanneemt, voor mij de meest eervolle in het Nederlandse voetbal, is het essentieel dat de hele organisatie daar achter staat, anders wordt het geen succes.”

Deze week meer duidelijkheid over bondscoach

De KNVB streeft ernaar om deze week nog meer duidelijkheid te geven. Het Nederlands Elftal heeft dit seizoen nog twee oefeninterlands op het programma staan, zo speelt het Nederlands Elftal op 31 mei tegen Marokko en staat op 4 juni Nederland – Ivoorkust op het programma. Met als afsluiting op 9 juni de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *