België na comeback naar kwartfinales WK 2018

België heeft zich dankzij een late goal in de slotfase geplaatst voor de kwartfinales van het WK 2018. De Rode Duivels bogen tegen Japan een 0-2 achterstand om naar een 3-2 winst. De Belgen gaan in de kwartfinales spelen tegen Brazilië, dat vandaag won van Mexico.

Japan krijgt te weinig

Japan speelde de eerste 10 minuten en vooral de tweede helft erg sterk. Door vroeg druk te zetten en voor iedere bal te gaan, zorgden de Japanners dat de Rode Duivels niet in hun spel konden komen. Haraguchi zette Japan op voorsprong na een verdedigende fout van Jan Vertonghen. Inuit maakte niet veel later met een knappe goal zelfs de 0-2. Even leek zelfs de 0-3 in de lucht te hangen, maar België hield even stand en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. En die kwam.

Comeback Rode Duivels

Vertonghen maakte in de 69e minuut zijn eerdere fout goed door een als voorzet bedoelde bal in het Japanse goal te koppen. Hierdoor kwam het geloof weer terug. Fellaini kopte vijf minuten later de 2-2 binnen. Pas diep in de blessuretijd viel de beslissende treffer. Chadli maakte na een overstapje van Lukaku de winnende treffer.

België gaat nu vrijdag 6 juli tegen Brazilië spelen in de kwartfinales. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt gespeeld in Kazan.

Plaats een reactie