Australië ten koste van Honduras naar WK 2018

Geschreven door on 15 november 2017

Ook Australië kan de tickets voor het WK 2018 gaan bestellen. De Socceroos wonnen met 3-1 van Honduras in de playoffs en hebben zo hun plek op het WK 2018 veiliggesteld. Het is voor de vijfde keer dat Australië er op een WK bij is.

Doelpuntloze eerste helft

Nadat de eerste wedstrijd in Honduras in 0-0 geëindigd was, kon het in de return nog alle kanten op. In de eerste helft had Australië wel de kansen en het balbezit, maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Met 0-0 gingen beide landen de rust in.

Na rust lukte het Australië wel. Via een vrije trap van Jedinak vloog de bal er in. De 2-0 diende zich twintig minuten later ook aan. Middels een penalty maakte aanvoerder Jedinak zijn tweede van de avond. In de 85e minuut herhaalde hij dit kunststukje en was hij de held van Australië. Figueroa maakte nog wel de 3-1, maar dat kon Australië niet deren: zij gaan voor de vijfde keer naar het WK voetbal.

Bijna alle deelnemers aan het WK 2018 zijn nu bekend. Morgen is de laatste playoffs wedstrijd tussen Peru en Nieuw-Zeeland.

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *