Adidas Telstar 18 officiële WK 2018 wedstrijdbal

Adidas heeft de officiële WK 2018 wedstrijdbal gepresenteerd, de Adidas Telstar 18. Het is in meerdere opzichten een heel andere voetbal dan die van voorgaande edities. Bij het ontwerpen van de nieuwe wedstrijdbal zijn de designers geïnspireerd door de allereerste WK-bal van Adidas, namelijk die van het WK 1970. Alleen deze nieuwe wedstrijdbal kent een aantal mooie nieuwe innovaties.

WK 2018 wedstrijdbal: De Adidas Telstar 18

Dit is hem dan: de nieuwe officiële WK 2018 wedstrijdbal: de Adidas Telstar 18.

adidas wk2018 bal telstar

NFC chip in de bal

Opvallend is de structuur van de panelen, die daardoor inderdaad erg doet denken aan de WK-bal van het WK 1970. Het vernieuwende zit hem vooral in de NFC-Chip die in de bal verwerkt zit. Dankzij deze slimme chip is het nu mogelijk om middels een smartphone exclusieve content te kunnen bekijken. Denk hierbij aan data en statistieken, maar ook aan heatmaps en challenges.

Het ontwerp van de Adidas Telstar 18 wedstrijdbal

adidas wk2018 bal telstar18

Net als de bal die op het WK’70 in Mexico gebruikt werd, heeft de Telstar 18 ook de zwart-witte banen. Volgens Adidas zelf is het de meest ronde bal ooit gemaakt en moet de bal voor maximale prestaties kunnen zorgen. De bal is in zijn geheel gemaakt van waterafstotend materiaal met grootste voordeel dat de bal evenveel weegt, of het nu nat weer is of droog weer is. De Telstar 18 is gemaakt van gerecyclede materialen wordt verpakt in duurzame materialen.

De bal is afgelopen maanden getest door diverse topclubs als Real Madrid en Manchester United en landenteams zoals Argentinië en Brazilië.

2 gedachten over “Adidas Telstar 18 officiële WK 2018 wedstrijdbal”

Plaats een reactie